Försäljningsprocessen i korthet

Värdering

Bostadens värde baserar vi på bostadens skick, läge, efterfrågan, aktuellt utbud på marknaden, statistik, övriga marknadsfaktorer samt våra duktiga mäklares fingertoppskänsla. Detta presenterar vi när vi ses hemma hos er för en kostnadsfri värdering. Då passar vi även på att gå igenom faktorer som kan påverka värdet på just er bostad som tex styling, renoveringsförslag eller andra åtgärder.

Förmedlingsuppdrag

Tillsammans skriver vi ett förmedlingsuppdrag där vi fastställt förmedlingsarvode, utgångspris, tidsplan för försäljningen med mera. Förmedlingsuppdraget fungerar även som en fullmakt åt mäklaren för att kunna få information om bostaden från bostadsrättsföreningen och din bank.

Säljförberedelser

När du ska sälja ska vi tillsammans ge spekulanterna en så fullständig bild av boendet som möjligt. Detta görs via objektsbeskrivningen och fotografierna. Det är viktigt att ni som säljare berättar så mycket ni kan om bostaden. Mäklaren gör samtidigt en föreningskoll där bland annat månadsavgift, boarea, andelstal och lån dubbelkollas.

Marknadsföring

Att marknadsföra Er bostad när ni ska sälja är kanske det viktigaste momentet i hela processen. Här jobbar vi för att nå ut till maximalt antal potentiella köpare. Detta gör vi genom att publicera bostadsannonsen på de största bostadsportalerna i Sverige. Portaler som Hemnet.se, Blocket.se, Hittahem.se, Booli.se och Bovision.se är ett urval av dessa. Vi kontaktar givetvis även potentiella spekulanter i vårt breda spekulantregister.

Visning

På visningen presenteras Er bostad för spekulanterna. Här väljer ni om visningen skall vara öppen, bokad etc. Vi formar visningarna helt efter ert önskemål. Det är viktigt att hålla bostaden ren och städad!

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Budgivningen kan följas via internet eller via sms. Säljare och köpare får givetvis en budgivningslista med namn, e-mail och telefonnummer till alla budgivare efter avslutad affär. Vi jobbar alltid  för en säker och stabil budgivning och att säljaren ska få bästa möjligt pris.

Köpeavtal

När budgivningen är avslutad är det dags att skriva ett köpekontrakt mellan köpare och säljare. Kom ihåg att en bostadsaffär inte är klar förrän köpeavtal är undertecknat av alla berörda parter. Vi tar fram alla juridiska dokument och går igenom innehållet med säljare och köpare. I köpeavtalet regleras även tillträdesdagen.

Tillträde

På tillträdesdagen tar köparen över bostaden och får nycklarna till bostaden. Mäklaren hjälper säljaren att lösa eventuella lån som finns på bostaden och resterande köpeskilling sätts in på säljarens anvisade konto. Detta möte sker oftast på mäklarens kontor eller köparens bank. Viktigt att säljaren har flyttstädat bostaden inför tillträdet.

Efter försäljningen

När försäljningen är klar är vårt uppdrag slutfört. Behöver ni året efter hjälp med deklarationen av försäljningen är det givetvis bara att titta in på kontoret så hjälper vi Er med den utan extra kostnad.

Kostnadsfri värdering?

Skriv in ditt nummer så ringer vi upp!