Köpråd

Det finns goda chanser att du hittar din nya bostad genom oss på Husera.
Tveka inte att ta kontakt med oss för mer information gällande ditt köp av bostad. Här är några av våra råd till en lyckad och god affär!

Automatisk bevakning

Det överlägset bästa och säkraste sättet att få information om alla bostäder som kommer ut till försäljning via mäklare, är att lägga in en automatisk bevakning på någon av bostadsportalerna. Då får du ett meddelande så fort ett hus eller lägenhet läggs ut som matchar dina önskemål. Kontakta oss gärna så hjälper vi till med det och samtidigt lägger vi in er i Huseras spekulantregister.

Gör en lista

Det kan vara en bra idé att göra en lista över de saker som du vill ha i din nya bostad, särskilt om du köper den tillsammans med någon annan. Måste det finnas tre sovrum? Vill du absolut ha trädgård eller räcker grönska runtomkring? Fungerar ett litet kök för dig? När listan är klar, gör en prioritering av de saker som är viktigast, så är du mer fokuserad när du börjar leta.

Ha finansieringen klar

De mest attraktiva bostäderna säljs snabbt. För att underlätta affären är det bra att ha talat med banken om din budget inför bostadsköpet. Då vet du precis var du står och vad dina kostnader kommer att bli. Vi hjälper vi dig gärna även med en bankkontakt.

Köp genom en mäklare

Bostadsaffären kallas ofta för ”ditt livs största affär”. Det gäller ofta stora pengar. En kvalificerad mäklare har kunskap om allt från finansiering till den juridiska biten, lagfarter och besiktningar. Mäklaren ger dig ovärderlig hjälp i processen.